X
Vraag aan: Onderhoud Groen en Nieuw Groen

Vraag aan: Onderhoud Groen en Nieuw Groen

Een makkie!

 Maak jouw stukkie Rotterdam groen!

Een groene straat wordt steeds belangrijker. Het is niet alleen mooi en gezond. Een groene straat helpt ook mee om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. Een groene straat zorgt immers voor koelte bij hitte en houdt het water van wolkbreuken vast. Veel Rotterdammers zijn druk in de weer om hun straat, hun stukkie Rotterdam, groen te maken. Doe je ook mee? Opzoomer Mee pakt uit om bewoners met groene vingers de helpende hand te bieden.

Gratis groenpakket

Dat is mooi! Alle straten die hun stukkie Rotterdam groen gaan maken, kunnen een leuk groenpakketje ophalen. In het groen pakket zit een plantschopje, krabbertje, schrepel, snoeischaar, handharkje en een donkergroene kuip. Na aanmelding krijg je te horen hoe jouw straat aan zo’n groenpakketje komt.

Aanbieding 1 ~ Onderhoud bestaand groen

Geveltuinen, groene boomspiegels, buurtmoestuintjes ... er is door Rotterdammers in de afgelopen jaren veel groen aangelegd. Al dat groen moet regelmatig onderhouden en opgefleurd worden. Anders verpietert het en ziet het er na verloop van tijd niet uit. Opzoomer Mee stelt maximaal € 250 ter beschikking om dit groen te onderhouden. 

Aanbieding 2 ~ Meer groen

Misschien kan de geveltuin in je straat een stuk groter of kun je op jouw binnenterrein een buurtmoestuintje voor kinderen aanleggen. En wat dacht je van stenige tuintjes in je straat veranderen in een groen paradijsje of klimplanten langs de gevel? Of ... heb je een ander plan om tegels/stenen te verwijderen voor nog meer vierkante meters groen in je straat? Dan kun je bij Opzoomer Mee nog eens maximaal € 250 krijgen. Vertel je plan voor meer groen in je straat. Let op, je moet ook een foto uploaden van de plek die je groener gaat maken. Het is handig om deze alvast te maken voordat je het formulier invult. 

Op een veilige manier groen

Het is mooi dat jij en de buren jullie straat groener willen maken. Hoe meer buren er met je mee doen, hoe beter. Veel straten hebben de afgelopen tijd al laten zien dat het kan: Opzoomeren op 1,5 meter. Het vraagt wel om een betere voorbereiding en een strakkere uitvoering dan normaal. 

Je vindt alle extra informatie op www.opzoomeermee.nl En wanneer je geen computer hebt, kun je bellen naar Opzoomer Mee via 2131055.

Vorig artikel Houd één koe afstand!
Volgende artikel NK Tegelwippen!

Theme picker

Theme picker